Beste Zijderoute Volgers,

We zijn zopas gearriveerd in Bukhara, Uzbekistan, knooppunt van de zijderoute. De buitentemperatuur is opgelopen tot 51°C terwijl we aan het rijden waren.

In Bukhara begint er straks een afsluitingsfeest van de Centraal Asiatische Olympiade. Alle verkeer is gebannen. We moeten binnen een half uur te voet naar de “oude stad” stappen om wat eten te vinden, en vooral drinken. Ik drink de laatste dagen zowat 5 liter water per dag, meer dan één liter bier en dan nog wat cola en spuitwater (als het te vinden is).

Morgen bezoeken we de monumenten van de zijderoute maar ik vrees dat – niettegenstaande de air conditioning – de slaap slechts met horten en stoten zal komen. Trouwens, inmiddels heeft quasi-iederen in de groep buikloop. Dat komt de nachtrust voor velen ook niet ten goede.

Het internet werkt hier enkel ‘per uur’, en slechts inde lobby bar waar je ook uitbundig kan drinken! Zopas een halve liter cola in twintig minuten en het spuitwater staat al klaar….

Morgen schrijf ik een samenvatting over de “kleine dingen” van Turkmenistan!

Bukhara, 8 juni 2013