Na veertig jaar in de informaticawereld kan ik nog steeds verrast worden door hoe systemen werken, of niet…

Vanmorgen om 6u toonde het DHL Tracking System dat de radiator gisteravond om 20u binnegegaan was in het sorteercentrum van Leipzig (wie herinnert zich nog dat het voor enkele jaren in Brussel was?). Tegelijkertijd afficheerde het nog steeds dat de radiator ook was binnengekomen op zaterdag, om 11u. Tweemaal binnen zonder buiten geweest te zijn? Het lijkt Einstein vér voorbij…

Logistiek is geen exacte wetenschap. Informatica blijkbaar evenmin, ook niet in de bedrijven waar hun brood ervan afhangt. Snel wat e-mails naar al de Turken die ons bij dit transport helpen en dan, ontbijten, wachten en nagelbijten… Noodscenario’s waren exact wat dat woord zegt: onaangenaam.

Gelukkig had ik ook op de DHL website aangestipt dat ik een e-mail wou ontvangen bij het vrijgeven van de zending in Istanbul. En zie, om 9u20 lokale tijd, flitst er e-mail op mijn scherm van DHL Customer Service.

———-

AWB
Number: 1980891780
Pickup Date: 2013-05-17 16:33:00
Service: U
Pieces: 1
Cust. Ref:
Description:

Ship
From:

Ship
To:

SOMATI
VEHICLES NV
INDUSTRIELAAN 19
INDUSTRIELAAN 19
, 9320

ANKARA
CELIK

, 34742

EVENT CATEGORY
20 May 13 8:59 AM – Clearance event – ISTANBUL,TURKEY

————-

Plots zag het er terug goed uit. Als we vanmiddag nog vertrekken, vervoegen we ten laatste morgen tegen de middag de groep. ‘t Is slechts een goeie duizend kilometer!

Om meer zekerheid te krijgen heb ik de DHL Tracking nogmaals gecheckt en het wordt allemaal bevestigd. Informatici hebben altijd gelijk.

Op naar de volgende uitdaging!

Istanbul, 20 mei 2013, 10:37